Naturmedicin

Naturmedicin er et bredt emne som tager længere tid at forbyde sig i. Jeg anbefaler at man sætter sig for bestemte emner. Her er et udvalg af det jeg kan tilbyde, men vi kan altid blande og tilrettelægge efter behov.

Naturmedicin for kvinder el. mænd 
Der findes forskellige planter, som har særlige virkninger på vores køn. Nogle virker fx særligt på kvindens hormoner, mens andre virker særligt på prostata. Vi kan også tilrettelægge lidt efter aldersgrupper, eller visse sportsaktiviteter.

Naturmedicin til overgangsalderen
Der finder rigtig mange nyttige planter som kan hjælpe overgangsalderen og det der plager undervejs.

Naturmedicin til børn
Et vigtigt og overset emne, som med en solid baggrundsviden kan gøres brug af derhjemme. Jeg kan lære jer hvordan.

Til enten lunger, fordøjelse, hjerte, lever, kosttilskud m.m.
Planter virker ofte på specifikke organer eller områder i kroppen. Jeg kan lære dig hvorfor, og give dig en viden så du kan få hjælp til selvhjælp. Det kan være du døjer med nogle småskarvanker, eller har et ønske om at forbedre noget i din hverdag.

Naturmedicin til pleje af krop og sind 
I form af velvære og kropspleje produkter – vi kan lave det fra bunden eller jeg kan demonstrere. Jeg laver stort set alle mine pleje- og hygiejne-produkter selv, så jeg kan lære jer at lave cremer, sæber, rengøringsmidler, røgelse og meget mere.

Æteriske olier
Jeg kan fremvise olier på forskellige måder så deltagerne kan se, røre og dufte planterne, og få en helt særlig sanselig oplevelse.
Jeg kan fortælle hvordan og hvorfor man anvender aromaterapi, og give gode råd og opskrifter til at få det ind i hverdagen.

Fremgangsmåder
Der findes forskellige udtræk, som jeg enten kan demonstrere, eller vi kan lave sammen. Alt fra olie udtræk, afkog, tinkturer osv.

Basis viden
Hvor kan man samle? Hvordan tørrer, indsamler og opbevarer man sine urter? Sikkerhed! Graviditet og amning. Der findes utrolig mange forholdregler og basisviden som er nyttigt at vide, og det er en rigtig god ide at lade det indgå i et grundkursus.

** Der er et hav af muligheder til en workshop, og den kan tilrettelægges helt efter jeres ønsker **

  • Jeg kan medbringe og demonstrere ud fra min bog.
  • Deltagerne kan lave deres eget lille apotek – fx mod hoste og slim.
  • Jeg kan medbringe sankede urter og diverse varer, eller vi kan sanke sammen den omkringliggende natur.