Fermentering og konservering

Hvordan opbevarer man sine urter og grøntsager på den sundeste og mest naturlige måde?

Fermentering er en måde at konservere på, en måde at frembringe ny smag på, en måde at forlænge holdbarheden på, og så er det enormt gavnligt i visse sygdomstilfælde. Under processen (som er en gæring) udvikles der livsvigtige bakterier, og jeg kan lære dig hvorfor de er vigtige for vores helbred. Jeg kan demonstrere hvordan man fermenterer forskellige grøntsager, eller deltagerne kan hver især lave deres eget.

Konservering på naturligvis. Uden tilsætningsstoffer og underlige kemiske sammensætninger. Vi kan henkoge, sylte og ligge planterne i et hav af forskellige lager, olier, eddiker, alkohol m.m. Jeg kan både holde det som et foredrag eller en workshop, og jeg kan medbringe diverse varer så jeg demonstrere fremgangsmåder. Vi kan også gå ud i naturen og sanke vores egne planter, og deltagerne kan lave deres egne varer.

En workshop kunne byde på: