Sådan tapper du birkesaft

Det smager som almindelig vand med sødme. Det bedste tidspunkt er at tappe når frosten er væk, og frem til løvspring. Bor skråt op med et 10 mm bor, som går 10 cm ind, alt efter hvor tyk træet er. Det skal være nogenlunde tæt på træets midte. Hullet skal placeres ca. 1 m over jorden. Sæt en slange i og tap. Det er en særdeles sund saft, som indeholder alle de sunde næringsstoffer, som birketræer behøver for at vokse og trives. Disse næringsstoffer er blandt andet jern, magnesium, C-vitaminer, kalium, frugtsyrer, aminosyrer, glukose, fruktose, kalcium og meget, meget mere. Du kan drikke saften, og du kan anvende den til et hav af andre ting. Birkesaften kan holde sig på køl i ca. 5 dage.

Birkesirup
Saften indkoges i en gryde. Af 5 l. bliver ca 50 ml. meget koncentreret sirup. Vær opmærksom på slutningen af indkogningen, at den ikke karamelliserer, for det må den ikke. Det kan anvendes til desserter, glaserede grøntsager, marinader og dressinger.

Du kan også lave birkevin og birke is <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *