Hjemmelavet parfume

Ikke alle blomster egner sig til formålet, som bl.a. perikon, rude, kvan og pastinak, de gør huden følsom overfor solen og kan give udslæt. Ligesom kæmpe bjørneklo, undgå de giftige planter. kaprifol og viol dur slet ikke! De sten sikre er; rosenblade, rosmarin, lavendel, salvie, nye skud fra gran og fyr, vaniljestang, nelliker, øko appelsinskal. Æteriske olier kan også tilsættes.

Fremgangsmåde:
Et syltetøjs glas fyldes med blade. Dæk med vodka eller anden smags neutral spiritus med høj procent. Put låget på, og ryst glasset dagligt. Efter tre uger er duften trukket ud, fjern bladene. Hæld på flaske. Voilâ heart-humørikon
Holdbarhed – ca 4 mdr.

Duftevand kan også laves til medicinsk formål. Mod stress og søvn problemer kan lavendel/citronmelisse/kamille/baldrian bruges. Bedste ide til anvendelse, er at sprøjte det på hovedpuden.
(Baldrian kan forstyrre koncentrations evnen, så den er ikke passende til eksamen og køreprøven)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *